Warsztaty kulinarne z Mateuszem Gesslerem odbyły się w niedzielę w galerii Olimpia. Impreza przeznaczona była przede wszystkim dla najmłodszych kucharzy, którzy pod okiem mistrza kuchni Mateusza Gesslera, gwiazdy telewizyjnych programów Master Chef Junior i Drzewo Marzeń mogli spróbować swoich sił w tworzeniu smacznych dań.
Najpierw Mateusz Gessler w kulinarnym pokazie przygotował danie z sandacza. Chętnych do spróbowania przysmaków wśród odwiedzających galerię nie brakowało. W warsztatach z mistrzem kuchni wziąć mogli udział najmłodsi. Pod okiem mistrza przygotowali dania wielkanocne, m.in. z jajek.
- Tam gdzie jest kuchnia, tam są emocje, uczucia i uśmiech, niezależnie od tego, czy jestem w Bełchatowie, w studiu telewizyjnym, czy gotuję we własnej kuchni w domu - mówi Mateusz Gessler. - Praca z dziećmi w kuchni jest lepsza niż z dorosłymi, ponieważ dziecko słucha i robi to co mu się podpowiada, a dorośli przeważnie się wymądrzają i robią po swojemu. Ja wolę pracować z dziećmi i szkolić nowe pokolenie, które będzie kulinarnie wybitnym pokoleniem - dodaje. - Trzeba pamiętać, że zawsze gotuje się dla kogoś, to najlepsza motywacja, aby przygotować coś smacznego.
Podczas spotkania z mieszkańcami Bełchatowa w Olimpii Mateusz Gessler rozdał też setki autografów. Warsztatami w galerii promował swoją książkę "Smaki dzieciństwa".
Dobre i złe sąsiedztwo grochu
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?