Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Kolejna wymiana oświetlenia ulicznego w Tczewie. Rozstrzygnięto przetarg

Kolejna wymiana oświetlenia ulicznego w Tczewie. Rozstrzygnięto przetarg

Przecieki na maturze 2024. Pytania niejawne zostaną ujawnione?

Przecieki na maturze 2024. Pytania niejawne zostaną ujawnione?

Polecamy

Uwaga, zaginęła legniczanka. Jeśli wiesz, gdzie przebywa, zgłoś to policji!

Uwaga, zaginęła legniczanka. Jeśli wiesz, gdzie przebywa, zgłoś to policji!

Mężczyzna podpalił mieszkanie. Odpowie za usiłowanie zabójstwa

Mężczyzna podpalił mieszkanie. Odpowie za usiłowanie zabójstwa

Katowice: NIE dla blokowiska w Ochojcu! Unieważniono decyzję prezydenta miasta!

Katowice: NIE dla blokowiska w Ochojcu! Unieważniono decyzję prezydenta miasta!