Warsztaty pod hasłem "Imprezowe menu" odbyły się w Centrum Współpracy i Inicjatyw Społecznych MCK Bełchatów przy Placu Wolności. Uczestnicy poznawali tajniki przygotowywania imprezowego menu na domowe przyjęcie.
Spod ich ręki wychodziły sałatki, przekąski czy przystawki. Warsztaty poprowadziła Urszuli Stali - pracownika Powiatowego Zespołu Doradztwa Rolniczego.
To już kolejne kulinarne spotkanie, które zorganizowano w Centrum Współpracy i Inicjatyw Społecznych MCK Bełchatów. Uczestnicy poprzednich spotkań uczyli się m.in. przygotowywać dania fit kuchni, były też dania wegańskie na święta czy dyniowe inspiracje. Można też było nauczyć się jak komponować kolorowe i zdrowe posiłki, by były smaczne i wartościowe.
Projekt warsztatów realizowany jest we współpracy z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Społecznej oraz Powiatowym Urzędem Pracy i ma na celu czynną aktywizację oraz pomoc osobom bezrobotnym w powrocie do pracy.
CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?