"Festiwal Jabłka” odbyły się w Bełchatowie
Dziś w Centrum Współpracy i Inicjatyw Społecznych Miejskiego Centrum Kultury w Bełchatowie przy placu Wolności 10, na uczestników zajęć, czekała Maria Kaczmarek - szefowa kuchni bełchatowskiej restauracji Marysieńka z synem Bartłomiejem. Warto wspomnieć, że Restauracja „U Marysieńki” została uznana za jedną z najlepszych restauracji w Bełchatowie w plebiscycie Dziennika Łódzkiego w kategorii Restauracja Roku.
Pani Maria Kaczmarek pokazała uczestnikom, że jabłko to nie tylko popularne desery. W menu znalazły się m.in. śledzie z jabłkami, udko z kaczki w jabłkach czy puszyste racuchy.
Gotowanie, jak można się było przekonać również może być sztuką.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?