„Fit Kuchnia”
Bez mądrego odżywiania nie ma co marzyć o zdrowiu i byciu fit. Dlatego, w kolejnej już edycji warsztatów kulinarnych, postanowiono postawić na "Fit Kuchnię".
Pod takim hasłem zajęcia poprowadziła szefowa kuchni restauracji Plac’ 16 Od chleba do wina Aneta Konecka. Uczestnicy warsztatów poznali szereg łatwych, przyjemnych i ciekawych przepisów, według których wspólnie przygotowali zdrowe i energetyczne posiłki.
W menu tego dnia znalazły się: przystawka fit - pieczone bataty z serem fetą, pastą pesto, orzechami włoskimi i owocem granatu, sałatka fit - polędwica wołowa z rukolą, kozim serem, karmelizowaną czerwoną cebulą, kremem balsamicznym i ziarnami słonecznika. Była też sałatka fit z mieszanki sałat z serem gorgonzola, karmelizowaną gruszką, orzechami włoskimi, serem grana padano, sosem Plac' 16, sosem balsamicznym oraz żurawiną. Daniem głównym fit było risotto z pomidorkami.
Zajęcia zakończyły się wspólną degustacją przygotowanych potraw. Warsztaty były bezpłatne.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?