Na akcję ,,Smaki chodzieskie" odpowiedziały lokale gastronomiczne i przygotowały nowe pozycje w swoich menu specjalnie na 590. urodziny Chodzieży.
Dań można próbować przez cały marzec.
A oto co restauracje przygotowały:
- Ogrody Smaku 4 pory roku - szarlotka bezglutenowa podawana w środy i czwartki
- Cukiernia Kamińscy - sernik chodzieski
- Restauracja „Imbbir” - łosoś na carpaccio z buraka podawane z rukola, karmelizowanym orzechem włoskim i ziołowym serem feta w towarzystwie dwóch grzanek.
- DREWUTNIA - sandacz smażony z sosem malinowym/sos holenderski/puree ziemniaczane/mini brokuł/ oliwa pietruszkowa
- Łazienki Chodzieskie - żurek w chlebie i schabowy z kością z pieczarkami, puree ziemniaczane i surówka z kapusty. Prima - zupa pomidorowa ,,po chodziesku", kotlet chodzieski
- KADR KLUB - bigos regionalny, schabowy z pieczarkami i zasmażana cebulą, podawany z ziemniakami i buraczkami
- Piwniczka Łasucha - polędwica grilowana z sosem pieczarkowym z ziemniakami i surówką
- Straszny Dwór - udko z kaczki/kluski/modra kapusta
- Pub Kamera - filet z kurczaka w sosie pieczarkowym z frytkami plus zestaw surówki; pizza maksimus
- Bistro Gorące i Sycące Staszewscy - wielkopolskie pyry z gzikiem
- Tawerna Rataje - gołąbki nadnoteckie z rybą
- Wielkopolanka - chodzieska modra kapusta zasmażana
Wideo
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
Polecane oferty
Materiały promocyjne partnera