Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przepis na palmę

Jakub Markiewicz
Jakub Markiewicz
Żeby zrobić palmę tradycyjną trzeba związać bazie w pęczek, a potem warstwowo układać bukszpan wokół nich. Każdą warstwę trzeba starannie dopasować i dokładnie obwiązać ciemnozieloną nitką. Pomiędzy gałązki bukszpanu można wetknąć kolorowe kwiaty z bibuły. Dół palmy warto owinąć ozdobną wstążką.

Najpiękniejsze palmy wielkanocne powstają z naturalnych materiałów: bazi, bukszpanu, kłosów zbóż oraz młodych gałązek z liśćmi i pączkami. Już latem warto nazbierać różne zioła i trawy, a potem je zasuszyć. Gotowe suszki można kupić na bazarach, a w kwiaciarniach - suche gałązki, kwiatki, czy świeże liście palmowe.

 

Urody dodadzą palemce farbowane na różne kolory kłosy traw.

Palmy wielkanocne robi się również z liści palmowych. Liście układamy jeden na drugim i co 5-10 centymetrów przewiązujemy kolorową tasiemką. Do liści możemy doczepić barwne kwiatki.

Marta Ćwik

[email protected]

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lublin.naszemiasto.pl Nasze Miasto