Gmina Drużbice zaprosiła na "Pirzowkę" czyli darcie piór
W piątek, 23 września, w świetlicy wiejskiej w miejscowości Drużbice-Kolonia (powiat bełchatowski) odbyła się "Pirzowka" czyli darcie piór
Powiat bełchatowski. W Szczercowie na "Wyspie" odbył się Piknik Województwa Łódzkiego
Wczoraj na "Wyspie" w Szczercowie (powiat bełchatowski) odbył się Piknik Województwa Łódzkiego
Przepisy na proste obiady z tego, co większość z nas ma w swoim domu. Poznaj TOP 12
Proste i pyszne obiady z tego, co większość z nas ma w swoim domu! W każdym mieszkaniu znajdzie się mąka, kasza, ryż i mięso w zamrażalniku, a w lodówce jajka,...
Przepis na rybę w piwie z gry komputerowej? Prawdziwe jedzenie Wikinga
W Assassin's Creed Valhalla można napotkać wiele ciekawostek, ale przepis na rybę w piwie to pewne zaskoczenie. Sprawdź przepis z gry w realu i jedz jak...
Światowy Dzień Jaja 2021. Najlepsze przepisy na dania z jajkiem
Światowy Dzień Jaja funkcjonuje w kalendarzu od 1996 roku. Organizowany jest przez International Egg Comimission i ma na celu promocję oraz propagowanie wśród...
Dania gotowe i potrawy, które trafiły na listę produktów tradycyjnych w Łódzkiem
Plendze, kugiel, trzepka, kapłonek czy zupa z bani. To tylko kilka z potraw, które znalazły się na liście produktów tradycyjnych Województwa Łódzkiego. Zobacz,...
Takie kuchnie mają znani kucharze! Oto królestwa Gessler, Starmach i Makłowicza
Zastanawialiście się kiedyś, w jakich kuchniach gotują mistrzowie? Jak wyglądają domowe królestwa najbardziej znanych mistrzów kuchni? Postanowiliśmy sprawdzić,...
Kulinarna Bitwa Regionów 2021 dla Kół Gospodyń Wiejskich. Czas zgłoszeń ZDJĘCIA
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa zaprasza do udziału w kolejnej edycji konkursu kulinarnego „Bitwa Regionów”. Zgłoszenia trzyosobowych reprezentacji Kół...
Międzynarodowy Dzień Pizzy. Przygotuj swoją własną pizzę PRZEPISY
Już jutro, 9 lutego pizza obchodzi swoje święto. Z salami, szynką czy boczkiem, z oliwkami, pieczarkami czy cebulką. Nie musisz dzwonić do pizzeri by zjeść...
Masterchef Grzegorz Zawierucha opowiada nam o kuchni od... kuchni [rozmowa NaM]
Masterchef Grzegorz Zawierucha, zwycięzca 8. edycji programu TVN, który właśnie wydał swoją pierwszą książkę kucharską „Zawierucha w kuchni”, opowiada nam o...
Dożynki Gminy Drużbice 2019. Wójt odebrał okazałe wieńce dożynkowe i nagrodził rolników [ZDJĘCIA]
Dożynki Gminy Drużbice 2019. W Rasach odbyły się tegoroczne uroczystości dożynkowe w gminie Drużbice. Imprezę rozpoczął korowód dożynkowy, w którym nie...
Co ty wiesz o grillowaniu?
Grillowanie to nasza dyscyplina narodowa. Nawet najlepszym zdarza się jednak popełnić podstawowe błędy. Sprawdź swoją wiedzę na temat zasad grillowania -...
Zrób ogórki małosolne. To nic trudnego [PROSTY PRZEPIS]
Trzy, cztery dni stania w słoju i możesz się cieszyć pysznymi, domowymi, ogórkami małosolnymi do obiadku (do kanapek i sałatek też są idealne). Zrobić je jest...
10 sposobów jak pozbyć się muszek z kuchni
Muszki owocówki latem i jesienią mogą stać się prawdziwym utrapieniem. Kolonizują nasze kuchnie i stadami fruwają nad zlewem, blatem bufetu i stołem. Bardzo...
Dziś Międzynarodowy Dzień Falafela
Międzynarodowy Dzień Falafela obchodzony jest 12 czerwca. Kotleciki z cieciorki na stałe wpisały się nie tylko w dietę wegetarian, ale także poszukiwaczy...
Od wodzionki i moczki po żur, czyli Śląsk zupami stoi [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl piszemy o smakach kuchni regionów. W większości domów w naszym kraju podczas obiadu nie może zabraknąć zupy. Podajemy...
Podlaska kuchnia to nie tylko dania z ziemniaków
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl opisujemy smaki regionu. Rozmawiamy z szefem kuchni w hotelu Cristal w Białymstoku, Łukaszem Rakowskim.
Tajemnica smaku toruńskich pierników? Długie leżakowanie i korzenne przyprawy
Pierniki mają długą tradycję. Pierwsze wzmianki o najbardziej znanym toruńskim przysmaku pojawiły się pod koniec XIV wieku. W ramach akcji...
Kuchnia lubuska jest bardzo różnorodna, a w Gorzowie królują bułki z pieczarkami [zdjęcia, przepisy]
Jaka jest lubuska sztandarowa potrawa? - Chyba nie ma takiej. Nasza kuchnia jest bardzo różnorodna, stanowi zlepek kuchni z wielu regionów - odpowiada...
W przedwojennym Wrocławiu rządziły raki, ryby i dziczyzna [przepis]
W ramach akcji kulinarnie.naszemiasto.pl będziemy opisywać smaki naszego regionu. Z Grzegorzem Pomietło, szefem kuchni w Art Hotelu rozmawialiśmy o kuchni...
Pyry, gzik i rogale świętomarcińskie. Kuchnia z Wielkopolski kusi smakami
Jak smakuje Wielkopolska, czym pachnie Poznań, co poznaniacy jedzą podczas niedzielnego obiadu? Zapraszamy Was w kulinarną podróż po Polsce. I do udziału w...
Kuchnia regionalna na Pomorzu. Bogactwo kuchni kaszubskiej: Śledzie, słodkie ruchanki
W woj. pomorskim mamy zarejestrowane aż 172 produkty tradycyjne, co daje drugie miejsce w kraju po Podkarpaciu. Czym się wyróżnia kuchnia z Kaszub?
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Fotowoltaika
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Adwokat
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 6 miesięcy temu w kategorii Salon optyczny