Kudłacze- przepis na pyszne kokosowe ciastka
Składniki na ciasto:
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru pudru
1 jajko
50 g masła
1/2 szklanki mleka
2 łyżki miodu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na polewę:
3/4 szklanki mleka
200 g masła
1 szklanka cukru pudru
2 łyżki kakao
Ponadto:
200 g wiórek kokosowych
Sposób przygotowania:
Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy jajko i miód. Powoli ucierając wlewać mleko i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wykładamy do brytfanny. Pieczemy przez 30 minut w temp. 180 stopni.
Upieczone ciasto studzimy i kroimy w kostkę.
Mleko, masło, cukier puder i kakao zagotowujemy, a następnie studzimy. Kawałki ciasta zanurzamy w polewie i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?