MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Steki rozmrażamy. Wysuszamy je ręcznikiem kuchennym i z obu...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Steki rozmrażamy. Wysuszamy je ręcznikiem kuchennym i z obu stron panierujemy w mące.Na oliwie należy zeszklić 2 posiekane cebule i 8 ząbków czosnku. Następnie podsmażamy na cebulce i czosnku steki. Dodajemy świeżą kolendrę, 100 ml wina, najlepiej białego i chwilę dusimy. Następnie wyciągamy steki i kolendrę na talerzyk. W garnuszku mieszamy 2 żółtka, 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej z odrobiną zimnej wody. Zawiesinę wlewamy do cebulki, dodajemy 3 łyżki octu winnego i mieszamy. Dodajemy steki, zagotowujemy. Podajemy z ziemniaczkami, najlepiej pieczonymi na masełku lub świeżym pieczywem.

Zobacz również

Awans Stali Stalowa Wola do I ligi z małopolskimi piłkarzami w składzie

Awans Stali Stalowa Wola do I ligi z małopolskimi piłkarzami w składzie

Awans Stali Stalowa Wola do I ligi z małopolskimi piłkarzami w składzie

Awans Stali Stalowa Wola do I ligi z małopolskimi piłkarzami w składzie

Polecamy

"Koronczarki" - powieść majstersztyk o kobietach i dla kobiet

"Koronczarki" - powieść majstersztyk o kobietach i dla kobiet

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Oto najnowsza atrakcja turystyczna Litwy: odkryj muzeum Stasysa

Kradzież koparki w Masłowicach. Właściciel prosi o pomoc w odnalezieniu pojazdu

Kradzież koparki w Masłowicach. Właściciel prosi o pomoc w odnalezieniu pojazdu