Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Byliście na meczu Lechii z Polonią? Znajdźcie siebie na zdjęciach

Byliście na meczu Lechii z Polonią? Znajdźcie siebie na zdjęciach

Pożegnalna sesja Rady Miejskiej w Sławnie. Zdjęcia, wideo

NOWE
Pożegnalna sesja Rady Miejskiej w Sławnie. Zdjęcia, wideo

Polecamy

Dwie osoby ranne w wypadku w Chabielicach w gminie Szczerców

Dwie osoby ranne w wypadku w Chabielicach w gminie Szczerców

System Red Light na skrzyżowaniu 18 Stycznia, Piłsudskiego i Krakowskie Przedmieście

System Red Light na skrzyżowaniu 18 Stycznia, Piłsudskiego i Krakowskie Przedmieście

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?

Uczniowie mają prawo do wypoczynku. Koniec ze sprawdzianami po długich weekendach?