Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Internet

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Sernik pistacjowy na kruchym spodzie - prosty w przygotowaniu a smakuje wyśmienicie

Sernik pistacjowy na kruchym spodzie - prosty w przygotowaniu a smakuje wyśmienicie

Ceny owoców i warzyw na stalowowolskim targu. Na straganach czerwono od pomidorów

Ceny owoców i warzyw na stalowowolskim targu. Na straganach czerwono od pomidorów

Polecamy

Na tym zarabia Dagmara z „Królowych życia”. Część pieniędzy płynie zza granicy!

Na tym zarabia Dagmara z „Królowych życia”. Część pieniędzy płynie zza granicy!

To subtelny objaw poważnej choroby. Masz takie plamy na skórze?

To subtelny objaw poważnej choroby. Masz takie plamy na skórze?

Ta choroba może uderzyć jesienią. Atakuje już naszych sąsiadów

Ta choroba może uderzyć jesienią. Atakuje już naszych sąsiadów