Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Stal Stalowa Wola wygrywa z Sandecją [ZDJĘCIA]

Stal Stalowa Wola wygrywa z Sandecją [ZDJĘCIA]

Romuald Starosielec, Jedność Narodu: Kandydat na Prezydenta Warszawy

Romuald Starosielec, Jedność Narodu: Kandydat na Prezydenta Warszawy

Polecamy

Zmiany w wyborczej geografii południowej części gminy Skierniewice

Zmiany w wyborczej geografii południowej części gminy Skierniewice

Przygotowanie do matury z biologii. Metabolizm cz. III

Przygotowanie do matury z biologii. Metabolizm cz. III

Wieluńscy policjanci przyjmują kolejne zgłoszenia o oszustwach metodą "na BLIK"

Wieluńscy policjanci przyjmują kolejne zgłoszenia o oszustwach metodą "na BLIK"