Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce,...
fot. Natalia Ptak

Homar, ośmiornica i rekin na twoim stole. To wcale nie jest trudne[FOTO, PRZEPISY]

Homara odmrażamy. Przekrawamy go od ogona po same szczypce, dokładnie czyścimy. Następnie układamy w sporym naczyniu żaroodpornym. W rondelku rozpuszczamy masło, wrzucamy posiekany drobno czosnek, posiekaną natkę pietruszko, odrobinę soli i pieprzu. Gdy masło się rozpuści, całość mieszamy. Następnie delikatnie nacinamy szczypce homara. Wlewamy do środka małą łyżeczką rozpuszczone masło. Na koniec polewamy mięso homara masełkiem z dodatkami. Przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pieczemy około 20 minut w temp. 200 stopni.

Zobacz również

Na osiedlu Południe w Radomiu będzie węzeł przesiadkowy. Zlecili projekt

NOWE
Na osiedlu Południe w Radomiu będzie węzeł przesiadkowy. Zlecili projekt

Toalety na starym rynku nieczynne. Gdzie iść za potrzebą w Poznaniu?

NOWE
Toalety na starym rynku nieczynne. Gdzie iść za potrzebą w Poznaniu?

Polecamy

Babka marchewkowa z lukrem. Ten przepis zadziwia!

Babka marchewkowa z lukrem. Ten przepis zadziwia!

Niebawem rusza Wielka Gra Wojenna

Niebawem rusza Wielka Gra Wojenna

Wystarczy kilka łyżek, a twoje stopy ci podziękują. Oto recepta na zadbane nogi

Wystarczy kilka łyżek, a twoje stopy ci podziękują. Oto recepta na zadbane nogi