Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Festiwal Restaurant Week w Łodzi. Lista restauracji i ich menu [ZDJĘCIA]

mm
ul. Moniuszki 1 A

Kuchnia meksykańska, amerykańska

Menu 1:
- Przystawka
Tostada z Krewetką
Chrupiąca tostada z krewetką i awokado, salsą z mango i limonką
- Danie główne
Grillowana Polędwica Wieprzowa
Grillowana, natarta przyprawami polędwica wieprzowa podana w towarzystwie puree ze słodkich ziemniaków, grzybów z nutką kminu rzymskiego, zblanszowanego szpinaku i sosu chipotle adobo
- Deser
Czekoladowo - Bananowy Bread Pudding
Podany na ciepło z rodzynkami z rumem w karmelowej polewie i waniliowymi lodami 

Menu 2:
- Przystawka
Sałatka z mango i rukoli
Podane na tostadzie z dodatkiem guaguacomole, pomidorków koktajlowych i limonkowego winegret
- Danie główne
Meksykańska Lasagne na gorącej patelni
Kukurydziane, miękkie tortille przekładane warzywami, serami i sosem pomidorowym z papryczką chilli, zapieczone i podane na żeliwnej patelni
- Deser
Czekoladowo - Bananowy Bread Pudding
Podany na ciepło z rodzynkami z rumem w karmelowej polewie i waniliowymi lodami
ul. Moniuszki 1 A Kuchnia meksykańska, amerykańska Menu 1: - Przystawka Tostada z Krewetką Chrupiąca tostada z krewetką i awokado, salsą z mango i limonką - Danie główne Grillowana Polędwica Wieprzowa Grillowana, natarta przyprawami polędwica wieprzowa podana w towarzystwie puree ze słodkich ziemniaków, grzybów z nutką kminu rzymskiego, zblanszowanego szpinaku i sosu chipotle adobo - Deser Czekoladowo - Bananowy Bread Pudding Podany na ciepło z rodzynkami z rumem w karmelowej polewie i waniliowymi lodami Menu 2: - Przystawka Sałatka z mango i rukoli Podane na tostadzie z dodatkiem guaguacomole, pomidorków koktajlowych i limonkowego winegret - Danie główne Meksykańska Lasagne na gorącej patelni Kukurydziane, miękkie tortille przekładane warzywami, serami i sosem pomidorowym z papryczką chilli, zapieczone i podane na żeliwnej patelni - Deser Czekoladowo - Bananowy Bread Pudding Podany na ciepło z rodzynkami z rumem w karmelowej polewie i waniliowymi lodami
W kwietniu w Łodzi po raz pierwszy odbywa się Festiwal Restaurant Week. Jest to festiwal najlepszych restauracji z całej Polski. W dniach 1-10 kwietnia swoje umiejętności prezentują łódzkie lokale. Przygotowały na tę okazję specjalnie opracowane menu. Będzie można skosztować niezwykłego 3-daniowego posiłku za cenę 39 zł.

Szefowie kuchni najlepszych łódzkich restauracji zaproszą mieszkańców miasta do wspaniałej podróży kulinarnej.

W czasie Festiwalu Restaurant Week każda restauracja zaprezentuje swoją wizję autorskiej kuchni w specjalnie przygotowanym menu. Będzie to okazja do spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39 zł, czyli znacznie poniżej codziennej ceny takiego menu.

Restauracje, które biorą udział w festiwalu znajdziecie w powyższej galerii. Klikając na zdjęcia zobaczycie także festiwalowe menu każdego lokalu.

Tematem przewodnim kwietniowego festiwalu jest hasło "Kwitnąca scena restauracyjna". Kryje się pod nim zdumiewający rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat. Chdzi m.in. o mnogość nowych i zaskakujących konceptów kulinarnych, wielki powrót świeżych i lokalnych składników, a także odwagę Restauratorów i Szefów Kuchni oraz coraz większą liczbę nowych gości odwiedzajacych restauracje.

Restaurant Week to festiwal, który odbywa się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii. W Polsce Festiwal odbywa się od 2014 roku.

Stoliki w wybranych restauracjach należy rezerwować wchodząc na stronę www.restaurantweek.pl

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto