Zajęcia odbyły się w ramach projektu „Stawiam na drób”, którego pomysłodawcą jest Związek Polskie Mięso. Jest on organizacją reprezentującą interesy zrzeszonych w niej podmiotów, działających w obrębie branży mięsnej oraz współpracujących z nią w zakresie ich działalności wytwórczej, handlowej i usługowej, wobec organów państwowych.
Specjalnością Marcina Budynka jest kuchnia polska w nowatorskim wydaniu. Kucharz inspiracje czerpie z bogactwa natury dlatego też często wykorzystuje produkty regionalne.
Spotkanie zostało podzielone na dwie części. Pierwsza z nich składała się wykładu znanego kucharza, a w ramach drugiej młodzież przygotowywała potrawy z drobiu.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?