Śledź Emira Śledź Emira

Śledź Emira (© Babciagramolka-Bunia)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Potrawa na wigilię. Śledź Emira

Trochę inna wersja,, Śledzia Sułtana „
Czas : 20 minut

Składniki :4 płaty śledzia w oleju
1/3 szklanki cebuli od śledzia w oliwie
½ szklanki rodzynek
¼ szklanki pokrojonych śliwek kalifornijskich
3 połówki brzoskwini z syropu pokrojone w drobną kostkę
½ marynowanej papryki pokrojonej w drobną kostkę
4 łyżki oliwy
4 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 kostka bulionu rybnego Knorra
200 ml wody
1 łyżeczka mielonego pieprzu
1 łyżeczka mielonej papryki
2 łyżeczki cukru

Śledzie pokroić w paseczki ( ok. 0,5 cm grubości ).Na patelni rozgrzać oliwę . Wrzucić rodzynki, śliwki, paprykę marynowaną , brzoskwinie, cebulę , kostkę bulionu rybnego , przyprawy, przecier pomidorowy. Dusić 5 minut. Zostawić sos do ostygnięcia . Chłodnym zalać śledzie i wstawić na 2 godziny do lodówki .

Przepis: Babciagramolka-Bunia


Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne

Przepisy kulinarne

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!