Dekoracyjny. Można podawać na zimno i ciepło . Można upiec większą ilość , zamrozić i wyciągać w miarę potrzeby.
Czas :2- 2,5 godziny + 12 macerowanie
Składniki :2 kg schabu bez kości
10 suszonych moreli
10 śliwek kalifornijskich
2 łyżki majeranku
1 łyżka mielonej papryki
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżki oliwy
¼ kostki smalcu
5 roztartych ząbków czosnku ( lub 2 Mini kostki czosnkowe Knorra )
3 łyżeczki soli
2 łyżki sosu sojowego ( jak nie ma to można dać maggi , choć sos sojowy jest lepszy )
4 cebule
4 suszone grzyby
3 liście laurowe
4 ziela angielskie
1 łyżka miodu
A jak ktoś jest zainteresowany to tu jest galeria jak piec schab krok po kroku .
Przepis: Babciagramolka-Bunia
Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne
Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?