Ryba Tilapia Ryba Tilapia

Ryba Tilapia w cieście cebulowo-piwnym (© Babciagramolka-Bunia)

Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Potrawa na wigilię. Ryba Tilapia w cieście cebulowo-piwnym

Bardzo dobry sposób przyrządzania ryby. Pozostaje soczysta . A ciasto jest pikantne i smaczne . Razem stanowią naprawdę dobrą kompozycje smakową .
Czas : 30 minut

Składniki :3 płaty Tilapii średniej wielkości
2 cebule
½ szklanki piwa
2 mini kosteczki Knorra ,,Prażona cebulka „
½ łyżeczki pieprzu mielonego
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
sok z cytryny
sól
pieprz czarny grubo mielony do posypania ryby
10 łyżek mąki
2 jajka
oliwa do smażenia

Rybę osolić , popieprzyć . Filety przekroić na połówki . Skropić sokiem z cytryny . cebule utrzeć na miazgę na drobnej tarce jarzynowej . Zrobić ciasto z piwa, jajek , mąki. Dodać miazgę z cebuli , rozkruszone mini kosteczki Knorra, Pieprz, paprykę .Na patelni rozgrzać oliwę . Filety rybne maczać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz . Smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć rybę . Podawać z surówka z kiszonej kapusty . Można podać do tego ziemniaki z wody , ale niekoniecznie.

Można w tym cieście przyrządzać również inne rodzaje filetów rybnych . Doskonała jest tak zrobiona Panga, Morszczuk, Dorsz . Jeżeli ktoś nie przepada za smakiem piwa , albo obiad mają jeść również dzieci , proponuję zastąpić Piwo mlekiem . Ciasto będzie delikatniejsze , a smaku to nie pogorszy .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

Więcej przepisów jest na stronie: Potrawy wigilijne

Więcej przepisów jest na stronie: Dania świąteczne

Przepisy kulinarne

Komentarze (0)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!