Masz zdjęcie do tego tematu?

Wyślij

Przepis świąteczny. Piernik świąteczny.

Składniki:
2 szklanki mąki,
1/2 szklanki wody,
4 łyżki cukru,
13 dag miodu,
1 jajko,
10 dag roztopionej margaryny,
1,5 łyżeczki sody,
2 łyżeczki przyprawy do pierników.

Sposób przyrządzania:
Szybki i niezwykle prosty przepis na wigilijny piernik. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wlać do formy uprzednio wysmarowanej masłem i posypanej niewielką ilością bułki tartej. Dodatkowo do ciasta można dodać bakalie. Piec około 1 godziny w temperaturze 170ºC. Ciasto można polać polewą czekoladową lub cukrem pudrem.

Przepisy kulinarne

Komentarze (1)

Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

Zaloguj się / Zarejestruj się!

zosiah (gość)

prosze podac przepis na piernik świąteczny ktory sie piecze 2 tyg przed świetami
acha, ciasto zagniata sie z marmoladą śliwkową i lezakuje tydzie w lodowce, jadłam taki i bardzo mi smakował, problem w tym ze niewiem jak go zrobic