Świąteczne wyzwanie podjęło 11 dwuosobowych drużyn. Zadaniem uczestników było wykonanie dowolnej potrawy wigilijnej według własnego przepisu w ciągu 150 min. Oceniano nie tylko smak i wygląd potrawy, ale także zorganizowanie i przygotowanie stanowiska roboczego, jakość i ilość wykonanej pracy, estetykę i porządek na stanowisku, znajomość i stosowanie przepisów BHP, a także zgodność wykonywanej pracy z zadanym tematem oraz umiejętność prezentowania wykonanej potrawy.
Wśród przygotowanych potraw znalazły się m.in. ravioli z kapustą i grzybami, kutia po ukraińsku, wieniec z nadzieniem kapuściano-grzybowym, ryba w sosie koperkowym, pierogi z grzybami.
Pierwsze miejsce zajęły Karolina Kłysik i Natalia Krawczyk za zupę grzybową z uszkami, drugie miejsce – Maciej Kurzawa i Krzysztof Płomiński za pieczonego karpia faszerowanego kaszą, a na trzecim uplasowały się Weronika Zaręba i Paulina Wojtasik, które przygotowały choinkę z makiem. Wszyscy biorący udział w konkursie otrzymali pamiątkowe dyplomy, a zwycięzcy atrakcyjne nagrody.
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?